VITAMINERIJK VOEDSEL VOOR GEZELSCHAPSVOGELS


Het is belangrijk om goed te letten op het voedsel dat u uw vogel geeft, want de gezondheid van een vogel is sterk afhankelijk van de kwaliteit van zijn of haar voeding. Het kiezen van verse, voedzame voeding is een geweldige manier om uw huisdier plezier en afwisseling te bieden en tegelijkertijd iets positiefs te doen voor de gezondheid van uw vogel. Kijk eens naar de heerlijke verse voedingsmiddelen hieronder voor enkele ideeën die het vitaminegehalte in het dieet van uw vogel zullen verhogen en zich zullen uitbetalen in termen van een goede gezondheid voor uw gevederde vriend. De kans is groot dat als u een aantal van deze gezonde keuzes in uw eigen dieet opneemt, dit ook goed is voor uw gezondheid!

1 LOOFRIJKE GRANEN

Vers voedsel dat veilig is voor vogels, zoals bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en romaine sla, zijn rijk aan voedingsstoffen en bieden een grote variatie aan het dieet van een vogel in gevangenschap. In het wild eten papegaaien naast bladgroenten ook fruit, noten en andere basisvoedingsmiddelen. Spinazie, bijvoorbeeld, zit vol met heilzame omega 3-vetzuren, die een vogel helpen een gezonde huid en veren te krijgen. Groenten als deze zijn een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding voor gezelschapsvogels die eigenaars soms over het hoofd zien.

2 MELOENEN

Meloenen staan er al jaren om bekend dat ze mensen anti-verouderings kwaliteiten bieden, en ze hebben nog veel meer eigenschappen waar ook uw vogel baat bij kan hebben. Meloenen, waaronder cantaloupe, watermeloen, honingmeloen en zelfs pompoen, zijn rijk aan vezels, wat goed is voor het spijsverteringskanaal van uw vogel. Ze zijn ook rijk aan vitamine C, wat uw huisdier helpt bij het opbouwen en behouden van een gezond immuunsysteem. Snijd stukjes meloen zonder pit in stukjes en geef ze aan uw vogel als traktatie. U kunt meloenen ook verwerken in leuke traktatie recepten voor vogels die u thuis kunt maken.

3 BESSEN

Bessen en andere donker gekleurde vruchten zijn geweldige bronnen van antioxidanten, die een gezonde bevedering bij vogels bevorderen. Bosbessen in het bijzonder zijn een heerlijke manier om uw vogel een grote dosis essentiële vitaminen te geven – boordevol vitamine C en vitamine K, bieden ze extra ondersteuning aan het immuunsysteem en het reguleringssysteem van een vogel. Het is prima om uw huisdier een paar keer per week bosbessen te geven, maar zorg ervoor dat uw huisdier niet te veel van deze smakelijke blauwe traktaties eet: ze bevatten van nature veel suiker, wat bij sommige vogels tot gezondheidsproblemen kan leiden.

4 WORTELS

Verse, rauwe wortels zijn om vele redenen een geweldige traktatie voor vogels. Ten eerste zitten ze boordevol vitaminen die helpen bij een goed gezichtsvermogen, wat essentieel is voor papegaaien en andere vogels. Ten tweede zijn rauwe wortelen een van de beste verse voedingsmiddelen om uw vogel te helpen zijn of haar sterke kaakspieren te trainen. Zoals bij elk vers fruit of groente, moet u wortels grondig wassen voordat u ze aan uw vogel geeft om ziektes te voorkomen. Kies biologische wortelen voor uw huisdier als u het risico van blootstelling aan chemicaliën en pesticiden wilt vermijden