HET HOUDEN VAN EEN KAT IN EEN FLAT: DINGEN OM TE WETEN


Leven met huisdieren brengt vele vreugdevolle momenten. Het is een gemakkelijke veronderstelling om te denken dat katten niet in een flat kunnen leven. Met de juiste zorg en aandacht is het echter geen enkel probleem om een kat in een flat te houden.Veel katten leven gelukkig en comfortabel binnenshuis en genieten van het leven in een flat zonder de noodzaak van een tuin of toegang tot het buitenleven.Sommige rassen zijn zelfs zeer geschikt voor het leven binnenshuis, zoals de Brits Korthaar en de Perzische Kat.Of u nu overweegt om een kat te nemen of om met uw kat naar een flat te verhuizen, hier zijn een paar dingen die u moet weten.

HOE HOUDT U UW KAT TEVREDEN

Een van de grootste twijfels die je kunt hebben, is of je kat wel gelukkig is in de binnenomgeving van een appartement.Zonder toegang tot de buitenlucht kunnen binnenkatten extra stimulatie nodig hebben in de vorm van spel en beweging.Een gefrustreerde kat zal zijn opgekropte energie eerder kwijt kunnen door aan het meubilair, de kleding of de gordijnen te krabben of te kauwen.Dit kan vooral een probleem zijn als u in een huurhuis woont.

Er zijn een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om de speelsheid en nieuwsgierigheid van uw kat aan te moedigen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over deze destructieve neigingen.Zorg ervoor dat uw kat toegang heeft tot veel speelgoed. Van pluche knuffels vol kattenkruid en piepmuizen tot bungelende speeltjes aan een stokje, er is genoeg kattenspeelgoed te vinden in dierenwinkels en online.U kunt ook een krabpaal kopen en de klauwen van uw kat daarop richten, in plaats van op uw meubels!Voor langharige katten is borstelen een therapeutische, humeur verbeteren de ervaring en het voorkomt dat u haarballen verspreid over de flat vindt.Naast spelen kan de stemming van uw kat ook gemakkelijk beïnvloed worden door zijn toilet routine. Het is het beste om een duidelijk toegewezen ’toilet zone’ in uw flat te hebben om ongelukken te voorkomen.Katten stellen privacy op prijs, dus als het kan, zet de kattenbak uit het zicht zodat uw kat rustig zijn behoefte kan doen.Houd de kattenbak schoon en vul hem regelmatig bij om nare, blijvende geurtjes te voorkomen.