FOUTEN DIE MENSEN MAKEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN EERSTE PAARD


Voor de eerste keer een paard of pony kopen is een spannende ervaring. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door een groot stel bruine ogen, ook al is het paard dat ze slaan misschien niet het beste beginners paard. Het verkeerde paard kan echter het plezier van paardrijden of mennen verpesten en kan onveilig zijn. Leer de topfouten te vermijden die nieuwe paardenkopers maken.

1 EEN ONGETRAIND PAARD KOPEN

Veel ervaren ruiters en amazones zullen je vertellen dat ze dit te vaak zien. Omdat ongetrainde paarden vaak goedkoper zijn, of om welke andere gril dan ook, kiezen beginnende ruiters voor ongetrainde paarden. Koop geen paard dat je van plan bent zelf op te leiden of zelfs naar een trainer te sturen. Training kan maanden duren. Het kan gevaarlijk zijn als het niet goed gedaan wordt. Jonge of onervaren volwassen paarden zijn niet betrouwbaar. Beginners zullen veiliger en gelukkiger zijn met een paard waarvan ze kunnen genieten vanaf het moment dat het van de trailer komt.

2 OUDERE PAARDEN AFWIJZEN

Een ouder paard, dat de wereld gezien heeft, is een geweldig beginnerspaard. Beginners schrikken misschien terug voor een paard in hun late tiener- en twintigerjaren. Echter, veel gezonde, gezonde paarden kunnen tot op hoge leeftijd bereden worden. Lichte dagelijkse beweging, zoals een rustige buitenrit of een ritje, kan zelfs gunstig zijn voor zowel paard als ruiter/menner.

3 EEN JONG PAARD KOPEN VOOR HUN KINDEREN OM MEE OP TE GROEIEN

Dit is een romantisch idee, maar de realiteit is dat jonge paarden en jonge beginnende ruiters of menners geen veilige combinatie zijn. Koop voor je kinderen een volwassen, goed getraind paard dat ze kunnen opzadelen of optuigen op dezelfde dag dat je het thuisbrengt. Koop een paard dat weet hoe het met zichzelf moet omgaan als alle enge aspecten van de wereld zich aandienen – want een jonge beginner zal niet weten hoe. Op een ouder, goed getraind paard of pony zullen kinderen veiliger leren en plezier hebben.

4 KOPEN OP EEN VEILING

Het vergt een scherp oog om een goed paard uit een veiling te halen. Paarden kunnen er op een veiling volgzaam uitzien omdat ze zo verward zijn dat ze “bevriezen”. Paarden kunnen gedrogeerd worden om ze rustig of gezond te laten lijken. Dingen als kreupelheid en kreupelheid kunnen gemakkelijk verborgen worden met drugs.

5 IMPULSIEF KOPEN

Koop geen paard op het eerste gezicht. Probeer het paard uit, probeer het opnieuw, stel veel vragen. Ga naar huis en denk er een paar dagen over na. Kijk naar andere paarden dan het paard waar je verliefd op bent en maak vergelijkingen. Wees er absoluut zeker van dat je het paard hebt gekozen dat het beste bij je past.

6 NIET VRAGEN OM EEN PROEFPERIODE

Wees niet bang om de verkoper om een proefperiode te vragen. De meeste particuliere eigenaren willen dat hun paarden naar een goed tehuis gaan, en hebben vertrouwen in het type persoon waarvan zij denken dat die het paard aankan. Sommige verkopers gaan akkoord met een proefperiode, of helpen je een ander paard te vinden als het paard dat je op het oog hebt niet werkt. Vraag het gewoon. En als je een ‘nee’ als antwoord krijgt, vraag dan waarom. Er kan een geldige reden voor zijn.

 

63 thoughts on “FOUTEN DIE MENSEN MAKEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN EERSTE PAARD”

Comments are closed.