DE 3 BESTE HUISDIEREN VOOR KINDEREN


Het bezitten van een huisdier kan een lonende ervaring zijn voor een kind. Een goed gekozen huisdier kan jarenlang plezier brengen.

Kinderen die een huisdier bezitten, kunnen ook waardevolle levenslessen leren terwijl ze voor een levend wezen zorgen. Huisdieren kunnen kinderen verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid bijbrengen onder begeleiding van volwassenen. Als extra bonus geven sommige huisdieren genegenheid in ruil voor de liefdevolle aandacht van een kind.

1. VISSEN

Een vis is misschien het perfecte startersdier voor een kind, maar niet elke vis is geschikt. Goudvissen lijken misschien de meest voor de hand liggende keuze, maar ze zijn eigenlijk moeilijker groot te brengen dan de Siamese vechtvis (Betta vis).

Deze inheemse vissen uit Zuidoost-Azië zijn aangepast om te overleven in een geïsoleerde omgeving, in verrassend kleine hoeveelheden stilstaand water. Je hebt misschien niet eens beluchters, filters, verwarmers of chemicaliën nodig.

Toch gedijen betta’s het best in kleine aquaria met minstens twee liter water, dat regelmatig wordt ververst en tussen 24 en 28°C (76 en 82°F) wordt gehouden. Koop uw vissen bij een winkel waar iemand u kan adviseren over de beste verzorging.

2. REPTILES

De aantrekkingskracht van koudbloedige dieren is misschien minder evident dan die van warme, donzige dieren, maar bepaalde reptielen zijn gewaardeerde huisdieren.

Schildpadden, zoals de plantenetende Russische schildpad, kunnen meer dan 50 jaar oud worden. Sommige slangensoorten zijn ook uitstekende huisdieren, hoewel constrictors moeten worden vermeden.

Extra bonus: reptielen zijn niet-allergeen. De American Academy of Pediatrics waarschuwt echter tegen het gebruik van reptielen als huisdier voor jonge kinderen, omdat ze gemakkelijk salmonella kunnen overdragen. Zorg ervoor dat u de specifieke verzorging vereisten voor elk nieuw reptiel huisdier onderzoekt.

3. VOGELS

Vogels kunnen uitstekende huisdieren zijn. Het houden van een vogel is echter veeleisender dan het verzorgen van een schildpad of een vis. Sommige vogels zijn zeer intelligent. Andere zijn heel sociaal. Alle vogels vragen bijna dagelijks aandacht.

De relatief goedkope parkiet kan een goede starter zijn voor kinderen die nog nooit vogels hebben grootgebracht. Duurdere (en intelligentere) vogels zoals valkparkieten en kaketoes zijn ook prima huisdieren, maar ze hebben misschien meer aandacht nodig dan parkieten of kanaries.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *