6 BASISVOEDINGSMIDDELEN DIE UW VOGEL KUNNEN VERGIFTIGEN


1. CHOCOLADE

Chocolade is een heerlijke traktatie om te delen met de menselijke gezinsleden, maar het kan schadelijk of fataal zijn voor uw vogel. Chocolade Vergiftiging tast eerst het spijsverteringsstelsel van de vogel aan en veroorzaakt braken en diarree. Naarmate de aandoening vordert, wordt het centrale zenuwstelsel van de vogel aangetast, wat eerst aanvallen en uiteindelijk de dood tot gevolg heeft.

2. APPEL ZADEN

Appels bevatten, samen met andere leden van de rozenfamilie waaronder kersen, perziken, abrikozen en peren, sporen van cyanide in hun zaden. Hoewel het fruit van de appel prima is voor uw vogel, moet u zich ervan bewust zijn dat er, naast de giftige zaden, pesticiden op de schil van de appel aanwezig kunnen zijn. 

Maak de stukjes appel die u met uw vogel deelt grondig schoon en verwijder het klokhuis om blootstelling aan deze giftige stoffen te voorkomen.

3. AVOCADO

Van de schil en pit van deze populaire vrucht is bekend dat ze bij vogelsoorten hartklachten en uiteindelijk hartfalen kan veroorzaken.4 Hoewel er enige discussie bestaat over de mate van giftigheid van avocado’s, wordt over het algemeen geadviseerd om een “better safe than sorry” houding aan te nemen ten opzichte van avocado’s. Houd guacamole en andere avocado producten zo ver mogelijk uit de buurt van gezelschapsvogels.

4. MUSHROOMS

Paddenstoelen zijn een soort schimmel en kunnen bij gezelschapsvogels spijsverteringsstoornissen veroorzaken. De hoeden en stelen van sommige soorten kunnen leverfalen bij dieren veroorzaken. Laat uw vogel geen rauwe of gekookte paddenstoelen eten.

5. UIEN

Hoewel beperkte hoeveelheden uien- of knoflookpoeder als smaakmaker over het algemeen als aanvaardbaar worden beschouwd, veroorzaakt overmatige consumptie van uien braken, diarree en een groot aantal andere spijsverteringsproblemen bij gezelschapsvogels. Gebleken is dat langdurige blootstelling aan uien kan leiden tot een bloedziekte die hemolytische anemie wordt genoemd, gevolgd door ademhalingsstoornissen en uiteindelijk de dood.

6. ZOUT

Hoewel alle levende wezens gereguleerde hoeveelheden natrium in hun lichaam nodig hebben, kan te veel zout bij vogels leiden tot een hele reeks gezondheidsproblemen, waaronder overmatige dorst, uitdroging, nierfunctiestoornissen en de dood. Let op het aantal zoute voedingsmiddelen dat uw vogel binnenkrijgt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *