5 VOEDINGSMIDDELEN DIE SLECHT ZIJN VOOR HONDEN


U wilt waarschijnlijk al uw heerlijke mensen eten delen met uw pup. Wie kan tenslotte die puppy-ogen weerstaan die smeken om een hapje? Maar wacht even met het verwennen van uw pelsbaby. Soms is een goede hondenouder weten wanneer te zeggen, “Nee.” Sommige voedingsmiddelen zijn gewoon ronduit slecht voor honden en kunnen allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Zelfs als uw hond deze voedingsmiddelen in het verleden zonder problemen heeft gegeten, kunnen ze ernstige problemen veroorzaken waar u zich misschien niet van bewust bent. Hier zijn een paar voedingsmiddelen die je honden nooit moet geven, hoe schattig ze ook smeken.

1 CHOCOLADE

Bovenaan de lijst van slechte voeding voor honden staat de voeding waar je waarschijnlijk het vaakst van hebt gehoord: chocolade. Theobromine is niet schadelijk voor mensen, maar het is het giftige deel van chocolade voor honden. Het zit in alle soorten chocolade, maar vooral in pure chocolade en bak chocolade. Een hond kan er van braken, diarree en overmatige dorst van krijgen, maar in het ergste geval kan het leiden tot abnormale hartritmes, toevallen, trillen of de dood. Bewaar de snoepjes voor jezelf.

2 SPEK EN VET VLEES

Wacht, mag je hond geen spek hebben? Dat klopt! Vetrijk voedsel zoals spek, ham of vleesresten kan bij honden pancreatitis veroorzaken. En omdat deze vleessoorten vaak ook veel zout bevatten, kunnen ze maagklachten veroorzaken en, in extreme gevallen, ertoe leiden dat honden te veel water drinken, wat leidt tot een opgeblazen gevoel, wat fataal kan zijn. Bewaar het vette vlees voor uzelf en houd het bij mager vlees voor uw hond.

3 ZOUTE VOEDINGSMIDDELEN

Je hebt misschien gehoord dat popcorn en pretzels slecht zijn voor honden, maar dat is meestal alleen het geval als deze voedingsmiddelen gezouten zijn. Zout kan een aandoening veroorzaken die natriumionenvergiftiging wordt genoemd, om nog maar te zwijgen van overmatige dorst of urineren. Symptomen van te veel zout kunnen braken, diarree, hoge lichaamstemperatuur en toevallen zijn, naast opgeblazen gevoel, zoals het geval is bij bacon. Zout kan dodelijk zijn, dus beperk het tot een minimum in het voedsel dat u met uw pup deelt.

4 KNOFLOOK EN UIEN

Deze een-twee-drie combinatie van voedingsmiddelen geeft je niet alleen een drakenadem en weert vampieren af. Deze doordringende ingredi├źnten zijn slecht nieuws voor honden. Ze kunnen namelijk de rode bloedcellen van een hond vernietigen, wat tot bloedarmoede leidt, als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd. Dit is een lastige omdat een kleine dosis misschien niet veel kwaad kan. Maar een grote dosis of regelmatige kleine doses kunnen leiden tot vergiftiging. Symptomen kunnen zijn: zwakte, overgeven, ademnood en geen zin meer hebben in eten. Houd de slechte adem voor jezelf.

5 MELK, KAAS, IJS EN ANDERE ZUIVELPRODUCTEN

Misschien heeft u uw hond wel eens een pilletje in een stukje kaas gestopt, maar honden zijn niet echt gemaakt om koemelkproducten te verwerken. Ze missen het enzym om melksuiker af te breken, en hoewel sommige honden beter tegen zuivel kunnen dan andere, zijn veel honden lactose-intolerant. Zuivel kan ertoe leiden dat honden gaan braken, diarree krijgen of maagdarmstoornissen ontwikkelen. Het hoge vetgehalte kan leiden tot pancreatitis, zoals het geval is met vet vlees. Deel uw zuivel niet met uw hond. Meer ijs voor u!