5 TOP VRIENDELIJKE HUISDIER VOGELSOORTEN


Het is geen verrassing dat veel mensen een vogel willen die vriendelijk, zachtaardig en geschikt is om als gezelschapsdier te dienen. Deze eigenschappen zijn zelfs nog belangrijker voor mensen met beperkte ervaring met gezelschapsvogels. Het is gemakkelijker een band op te bouwen met en te zorgen voor een dier dat van nature vriendelijk is, dan een dier dat de neiging heeft schuw of agressief te zijn. Hier zijn acht van de vriendelijkste vogelsoorten die over het algemeen uitstekende metgezellen zijn.

1 GRASPARKIETEN

Overal ter wereld zijn grasparkieten (ook wel parkieten genoemd) populair, en ze behoren niet voor niets tot de beste gezelschapsvogels. Als ze goed getemd en verzorgd worden, kunnen deze vogels buitengewoon vriendelijk en aanhankelijk zijn. Bovendien zijn ze klein en hebben ze weinig onderhoud nodig. Ze zijn goed te trainen en kunnen veel leuke vogeltrucjes leren, waaronder leren praten.

2 VALKPARKIET

De innemende valkparkiet is een andere goede keuze voor iedereen die een vriendelijke en aanhankelijke vogel als huisdier wil. Deze vogels, afkomstig uit Australiƫ, zijn uitstekende huisdieren als ze als baby met de hand worden gevoed en in een positieve omgeving worden grootgebracht. Hoewel ze normaal gesproken niet leren praten, zijn valkparkieten uitzonderlijk intelligent. Velen leren heel goed fluiten en imiteren gewone huishoudelijke geluiden, zoals deurbellen, telefoons en magnetrons.

3 KAKETOE

Als u de voorkeur geeft aan een grote vogel die vriendelijk en aanhankelijk is, kan een kaketoe een goede keuze zijn. Deze prachtige vogels hebben een sterke band met hun verzorgers en willen het liefst zo vaak mogelijk bij hen zijn. Het is van het grootste belang dat je genoeg tijd hebt om met je vogel om te gaan. Kaketoes kunnen depressief worden als ze niet genoeg aandacht krijgen en kunnen dan hun toevlucht nemen tot verenplukken of ander destructief gedrag.

4 DUIF

Je denkt misschien niet meteen aan een duif als vriendelijke vogel, maar tamme, handgevoede duiven staan bekend als bijzonder lief en zachtaardig. Deze vogels bijten zelden, en zelfs mensen met beperkte vogel ervaring vinden het over het algemeen gemakkelijk om duiven te trainen en er een band mee op te bouwen. Ze genieten van het gezelschap van hun verzorgers, maar vragen meestal niet al te veel aandacht.

5 PAPEGAAIEN

Pittig en relatief gemakkelijk te verzorgen. Papegaaien staan erom bekend dat hun persoonlijkheid veel groter is dan hun kleine lichaampjes. Wie papegaaien overweegt, moet voldoende tijd hebben om met hun huisdier te spelen en te socialiseren, want zonder regelmatige omgang kunnen deze vogels een beetje wild worden. Maar mensen die elke dag met hun papegaaien omgaan, zijn meestal in staat een sterke band met deze komische vogeltjes op te bouwen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *