3 SMAKELIJKE EN GEZONDE TRAKTATIES WAAR VOGELS DOL OP ZIJN


Een maaltijd delen met je vogel kan een geweldige band scheppen, maar wist je dat het ook goed kan zijn voor de gezondheid van je huisdier?In veel vogelvoeders ontbreken bepaalde vitaminen en mineralen die vogels nodig hebben, wat kan leiden tot een groot aantal ernstige gezondheidsproblemen.Het voeren van een gezond dieet voor uw vogel hoeft niet duur of tijdrovend te zijn. Als u het gevoel heeft dat uw vogel een speciale traktatie verdient, probeer dan eens een van deze gezonde en gemakkelijke opties te serveren die zowel smaakvol zijn als heilzame voedingsstoffen bevatten.

1. FRUIT

Mango, granaatappel, bananen, cantaloupe, of appels: Het is uw keuze, en het gaat er ook om waar uw vogels de voorkeur aan geven. Zowat elk denkbaar fruit is goed voor de voeding van uw vogel. Vol van smaak en voedingswaarde is fruit een prachtige bron van vitaminen, en deze keuzes zijn favoriet bij de overgrote meerderheid van de gezelschapsvogels.

2. BONEN

Bonen zijn een geweldige bron van plantaardige eiwitten. Ze zijn goed voor u en ook goed voor uw vogel! Bonen zijn ook een uitstekende bron van vezels voor je vogel, wat helpt om zijn spijsverteringsstelsel goed te laten werken. Probeer eens een 15-bonen soepmix te koken zonder enige kruiden. Laat de bonen afkoelen en geef dan een lepel aan je vogel. De kans is groot dat dit een snelle favoriet wordt bij je kleine vriend.

3. SPRUITJES

Hou je van alfalfa spruitjes op je salade? Uw vogel zal ze ook lekker vinden! Veilig leren kiemen in je keuken is helemaal niet moeilijk! Zorg ervoor dat je alle kiemgroenten die je je vogel aanbiedt grondig wast. Sommige kunnen in contact zijn gekomen met pesticiden tijdens hun reis van de tuin naar je plaatselijke supermarkt, en je wilt niet dat deze giftige stoffen worden doorgegeven aan je huisdier. Het kweken van je eigen kiemgroenten is een gezonde manier om levende, rauwe voeding te geven aan je koppel. 

4. PASTA

Of het nu gekookt of ongekookt is, vogels zijn dol op pasta. En het mooie is, het zit vol met energieverhogende koolhydraten! Kook eens wat pasta met groenten en serveer het aan uw vogel als het afgekoeld is. Als uw huisdier zijn pasta liever knapperig heeft, vul dan een paar rauwe macaroninoedels met notenboter voor een leuk en smakelijk tussendoortje.

5. BROOD

Volkoren brood smaakt heerlijk en is een geweldige bron van vezels. Probeer je huisdier kleine hapjes brood aan te bieden als traktatie voor goed gedrag. Het serveren van ontbijt toastjes biedt een leuke afwisseling van hun ochtendmaaltijd. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *